Stacks Image 382
Sari Hanski

Jooga tuli elämääni vuonna 2000, kun aloitin astangajoogan harjoittelun ystäväni innoittamana. Harjoituksesta tuli pian tärkeä tasapainottava tekijä elämässäni. Se kulki mukanani ympäri maailmaa ja toi selkeyttä silloiseen lentoemännän arkeeni.

Tammikuussa 2009 matkustin ensimmäistä kertaa Mysoreen opiskelemaan opettajani R. Sharath Joisin kanssa ja olen sen jälkeen palannut KPJAYI:hin vuosittain. Kesällä 2011 osallistuin John ja Lucy Scottin opettajakoulutukseen Uudessa Seelannissa. Samaisena kesänä irtisanouduin työstäni, ja näin joogalle tuli lisää tilaa elämässäni. Aloitin syksyllä 2011 avustamaan mysoretunneilla ja pitämään ohjattuja astangatunteja aloittelijoille.

Tammikuusta 2014 lähtien olen ohjannut mysoretunteja Roihuvuoren Moolassa. Pyrin ohjaajana kunnioittamaan jokaisen oppilaan yksilöllisyyttä. Minulle on tärkeää välittää harjoitusta eteenpäin astangajoogan perinnettä kunnioittaen.

Stacks Image 385
Piritta Porthan

Ohjaan Moolassa hatha, yin- ja astangajoogaa sekä lasten tunteja ja toimin Roihuvuoren salivastaavana. Olen myös käynyt Moolan opettajakoulutuksen. Joogatieni alkoi paljon ennen fyysistä harjoitusta, kun henkinen maailma imaisi minut mukaansa. Kun pääsin ensimmäiselle astangajoogatunnilleni, tiesin heti, että jooga on minua varten. Astangaharjoitus oli tarpeeksi fyysinen korvaamaan muun liikunnan, ja kun fyysisyys yhdistyi henkiseen harjoitukseen, tarjoutui mahdollisuus tasapainoon ja tietoisuuteen. Astangajoogan myötä löysin hatha- ja yin-joogan, ja nyt harjoittelen ja opetan säännöllisesti näitä kaikkia. Joogan ohella suhtaudun intohimoisesti muun muassa kirjoittamiseen, jota ilokseni saan myös tehdä työkseni. Jokapäiväisen onneni lähde on äitiys ja oma perheeni.